Carbon 3

DIY - Do it Yourself

Selvhypnose – hvad er det og hvad sker der?

Selvhypnose.

Selvhypnose sker faktisk meget oftere end man tror – det sker nemlig når man sidder og dagdrømmer og lader tankerne flyde. Det sker fordi hjernen har brug for at slappe af.
Når dette sker spontant, så findes der både en positiv og negativ måde at gøre det på.
Den positive måde er, når man bare falder i staver og dagdrømmer hvorimod den negative er hvis man får depressive tanker og dette kan være farligt både for en selv og ens omgivelser.

Hvis man først har fået en negativ tanke, så kan man ende med at gøre det endnu værre end det er. Derfor kan selvhypnose hjælpe én med at tænke mere positivt.
Der sker selvfølgelig også noget med kroppen og ikke kun hjernen. Først og fremmest så slapper kroppen af og hjernen falder også ned i niveau. Man fokuserer på det ene man ønsker og alt anden forsvinder væk – når man kun arbejder med positive tanker, så er det selvfølgelig ikke så farligt, man kan højest ske at falde i søvn.

Når man hypnotiserer, så er det det ubevidste der er på spil og derfor er selvhypnose meget godt, hvis man ønsker at udvikle hjernen og ændre tankegang. Der bliver nemlig udgivet et stof, som gør at det hele føles meget rart og herved får man lysten til at fortsætte.
Det anbefales meget at hvis man ikke er kendt indenfor selvhypnose, så er det bedst at lade en behandler gøre det først og det kan eventuelt være en fordel at vedkommende kende én, så hypnosen kan blive personlig. Dette er en god idé inden man selv begynder at eksperimentere med noget.

Selvhypnose – Hvordan gør man og hvad er det godt for?

Der findes forskellige slags øvelser man kan lave selv derhjemme som selvhypnose.
For at starte dagen på en positiv og god måde, så kan man starte med en øvelse.
Dette går ud på at man langsomt fortæller sig selv hvilken dejlig dag man kommer til at få og man kan sige lige hvad man vil –  det skal bare være positivt. Ønsker man det, kan man indtale det man siger og så herefter høre det og se om det vil give en effekt. Dette er bare én af de mange øvelser og teknikker man selv kan prøve sig af med at udføre. Der findes mange forskellige som kan findes både på nettet og i bøger.
Der er sikkert mange der undrer sig over hvad man bruger dette til – selvhypnose kan hjælpe for flere forskellige ting.

Nogle bruger hvis de har smerte, så de nemmere slapper af, andre bruger det for at komme til at tænke mere positivt og få mere ro i kroppen, nogen har brug for at gøre sådanne øvelser for at kunne falde i søvn, da dette er meget afslappende.
Selvhypnose er også til at finde blandt folk der lider af depressioner eller stress. Dette er en meget god måde at trænge helt ind i bevidstheden på og få slappet af, hvilket man har brug for hvis man lider af depression eller stress.

Man kan også selv lære selvhypnose, som en hypnoterapeut kan hjælpe med.

Man skal dog være opmærksom, når man skal ud at finde sådan én. Det er ikke alle er korrekt uddannet og kan kalde sig selv hypnotisør. Man skal ikke lade hvem som helst hypnotisere én, da behandleren skal vide hvad der skal gøres. Alle kan blive hypnotiseret og komme ind i en afslappende trance, men hvis man skal have terapi oveni, så skal man passe på.

Hvis behandleren ikke er uddannet kan det traumatisere én og gøre situationen meget værre end den var.

Updated: maj 24, 2018 — 1:03 pm
Carbon 3 © 2016 Frontier Theme