Carbon 3

DIY - Do it Yourself

Fordele ved indtagelse af Omega 3

Hvilke fordele er der ved at indtage omega 3

Der er meget man kan gøre hvis man ønsker at leve en sundere hverdag. Det er altid en god idé at motionere jævnligt og at spise varieret, det ved de fleste. Derudover kan man også gøre meget for ens sundhed ved at indtage fiskeolie. Omega 3 er en af disse olier og en meget vigtig olie for blandt andet hjernen og hjerte kredsløbet.

Det er en flerumættede fedtsyre der særligt stammer fra fede fisk såsom laks, makrel, sild og ål. Det er derfor en god idé at spise ekstra mange af disse hvis man ønsker at øge indtagelsen af omega 3 fedtsyre.

Er man ikke den store fiskespiser eller er man ikke typen der gider at stå og arbejde længe i køkkenet så kan man med god samvittighed godt indtage dem som kosttilskud i stedet. Det burde ikke gøre nogen forskel hvordan de indtages. Man kan enten indtage dem som kapsler eller som flydende tran hvis man foretrækker det i stedet.
Det er efterhånden nogle af de bedst solgte kosttilskud her i Danmark hvilket der er en god grund til. Zinzino er klart førende med deres Balance olie og omega 6/3 fedtsyrer test.

Dokumenteret effekt

Nogen vil sikkert tænke at det er noget pjat at bruge sine penge på fiskeolier og at det alligevel ikke gør nogen forskel for ens sundhed. Omega 3 har dog dokumenteret effekt ved både leddegigt og hjertesygdomme og kan derfor have en stor indflydelse på ens generelle sundhed. Mange danskere lider af hjertekarsygdomme og kan man selv gøre noget for at forebygge en forværring af tilstanden er det selvfølgelig altid fornuftigt at forsøge at gøre det.
Rent fysiologisk hjælper omega 3 med at stabilisere ens hjerterytme, giver et lavere blodtryk, modvirker åreforkalkning og mindsker dermed også risikoen for blodpropper. Altså en masse gavnlige effekter for hele ens organisme. Nogle af de hyppigste dødsårsager især blandt den ældre del af befolkningen er blandt andet åreforkalkning og blodpropper som i værste fald kan sætte sig i hjernen eller hjertet.

I så fald er der ikke store chancer for at man overlever og hvis man gør er der ikke stor sandsynlighed for at man kommer tilbage til sit gamle jeg. Derudover er det at leve med et forhøjet blodtryk som er en kæmpe belastning for hjertet.

Hjertet er simpelthen på overarbejde hele tiden for at forsøge at pumpe det ekstra blod rundt i kroppen.  Desuden kan et øget indtag af fiskeolie også nedsætte risikoen for eller lindre symptomerne ved sygdomme som kræft, diabetes, demens, depression og eksem.

Det vil sige en masse lidelser som mange mennesker vil komme til at mærke til på et eller andet tidspunkt i deres liv. Hvis man selv kan gøre noget for at forebygge en depression og på den måde undgå at tage for eksempel lykkepiller vil det være en stor gevinst for den enkelte. Ikke mindst fordi at den type medicin kan have en masse bivirkninger og konsekvenser for en senere hen.

Kapsler eller tran

Da det som sagt ikke er alle der er i stand til at få nok fisk ind med kosten er det et super godt alternativ at indtage enten kapsler eller som den flydende tran. Det er nemt at huske sammen med morgenmaden hvis man alligevel skal huske at tage sin vitaminpille. Det er forskelligt fra præparat til præparat hvor stort et indhold af fiskeolie der er i. På deklarationen på produktet kan man se hvor mange procent fiskeolie som produktet indeholder og hvor mange gram omega 3 fedtsyrer produktet indeholder. Med en typisk dagsdosis af fiskeolie svarer det i gennemsnit til at man indtager fisk 2 gange om ugen, hvilket nok er de færreste der når op på.

En af de ting der er blevet klart efter Zinzino fremlagde deres testresultater af mere end 100.000 personer i Skandinavien, er at du skal indtage omega 3 i forhold til din vægt. Deres balance olie skal man derfor have 0.15 x Kropsvægt i Kg = ml balance olie.

Carbon 3 © 2016 Frontier Theme